Logo Te Slaa

Korte Spaarne 31

2011 AJ Haarlem

Bij niet urgente vragen

Stuurt u ons een e-consult

Chronische Zorg

Chronische Zorg

De cardiovasculaire zorg


Wat houdt het in?

De spreekuren van de cardiovasculaire zorg (CVRM) worden verzorg door onze praktijkondersteuners. Patiënten met bekende hartvaatziekten en patiënten met een verhoogd risico hierop, bijvoorbeeld hoge bloeddruk, worden regelmatig gecontroleerd in onze praktijk. Wij werken volgens de laatste richtlijnen. In de praktijk hebben we de mogelijkheid om een hartflimpje (ECG) te maken. Een goed ingestelde patiënt wordt eenmaal per jaar door ons gezien na uitgebreid bloed- en urineonderzoek. De oproep vindt plaats in uw geboortemaand.

Hoe werkt het?

De onderzoeken die standaard aangevraagd worden zijn de nierfunctie, cholesterol en glucose nuchter. Nuchter betekent niets eten en drinken 12 uur voorafgaand aan het onderzoek, behalve water. Medicijnen mag u wel gewoon innemen. Het labformulier wordt per email toegezonden en hoeft niet uitgeprint te worden. Let op! Het formulier is afkomstig van Zorgdomein en kan in de ongewenste map terecht komen. Het materiaal voor de urinetest dient afgehaald te worden in de praktijk (potje én buisje, te vinden bij de voordeur). Het is belangrijk bij het opvangen van de urine om hierbij de volgende stappen te doorlopen: eerst een goede hygiëne, dan het eerste beetje uitplassen, dan pas het urinebakje eronder houden en goed uitplassen. Er zijn kosten aan de laboratoriumonderzoeken verbonden die uw eigen risico belasten. Dit is zo geregeld in Nederland en hier hebben wij geen invloed op.

Waar te doen?

Er is een inloopspreekuur op de Händellaan 2A, 2102 CW in Heemstede. Dit betekent dat u zonder vooraf een afspraak te maken, terecht kunt om bloed te laten prikken.

De openingstijden zijn:
maandag, dinsdag en donderdag van 8.00u tot 11.00u en van 13.00u tot 15.00u
woensdag en vrijdag van 8.00u – 11.00u (let op: geen middagopening)

Als u naar een andere locatie wenst te gaan, kunt u hiervoor telefonisch via 088 – 0037 705 een afspraak inplannen. Of u kunt online een afspraak inplannen door te klikken op de volgende link:

https://atalmedial.nl/laboratoriumonderzoek/informatie-voor-mijn-bezoek/bloedafname-op-afspraak/

Handige documenten:

Wanneer u thuis de bloeddruk meet, kunt u de volgende website raadplegen zodat u weet dat u het op de juiste manier doet:

https://www.thuisarts.nl/hoge-bloeddruk/ik-wil-zelf-thuis-mijn-bloeddruk-meten

De praktijkondersteuner kan u vragen een bloeddrukmetingen dagboekje bij te houden thuis en mee te nemen naar de praktijk. Deze vindt u hieronder:

https://www.thuisarts.nl/file/1612/download

Diabeteszorg

Wat is het?
De meeste patiënten met diabetes mellitus type 2 zijn bij ons in de praktijk onder controle. Deze zorg is geprotocolleerd en bestaat uit vier controles per jaar, driemaal een kortere kwartaalcontrole en jaarlijks een uitgebreid consult. Het doel van een goede begeleiding en instelling is het voorkomen van schade aan bloedvaten en zenuwen op lange termijn. Deze spreekuren worden verzorgd door onze praktijkondersteuners.

Hoe werkt het?

De onderzoeken die jaarlijks standaard aangevraagd worden zijn de nierfunctie (waaronder urineonderzoek), cholesterol, glucose nuchter en de gemiddelde glucose waarde van de afgelopen 3 maanden. Nuchter betekent niets eten en drinken 12 uur voorafgaand aan het onderzoek, behalve water. Medicijnen mag u wel gewoon innemen. Het labformulier wordt per email toegezonden en hoeft niet uitgeprint te worden. Let op! Het formulier is afkomstig van Zorgdomein en kan in de ongewenste map terecht komen. Het materiaal voor de urinetest dient afgehaald te worden in de praktijk (potje én buisje, te vinden bij de voordeur). Het is belangrijk bij het opvangen van de urine om hierbij de volgende stappen te doorlopen: eerst een goede hygiëne, dan het eerste beetje uitplassen, dan pas het urinebakje eronder houden en goed uitplassen. Er zijn kosten aan de laboratoriumonderzoeken verbonden die uw eigen risico belasten. Dit is zo geregeld in Nederland en hier hebben wij geen invloed op.

Waar te doen?

Er is een inloopspreekuur op de Händellaan 2A, 2102 CW in Heemstede. Dit betekent dat u zonder vooraf een afspraak te maken, terecht kunt om bloed te laten prikken.

De openingstijden zijn:
maandag, dinsdag en donderdag van 8.00u tot 11.00u en van 13.00u tot 15.00u
woensdag en vrijdag van 8.00u – 11.00u (let op: geen middagopening)

Als u naar een andere locatie wenst te gaan, kunt u hiervoor telefonisch via 088 – 0037 705 een afspraak inplannen. Of u kunt online een afspraak inplannen door te klikken op de volgende link:

https://atalmedial.nl/laboratoriumonderzoek/informatie-voor-mijn-bezoek/bloedafname-op-afspraak/

Handige documenten:

Wanneer u thuis de glucose waarde controleert, kunt u de volgende website raadplegen zodat u weet dat u het op de juiste wijze doet:

https://www.thuisarts.nl/diabetes-type-2/ik-ga-mijn-bloedsuiker-zelf-meten-bij-diabetes-type-2

De praktijkondersteuner kan u vragen van de thuismetingen een dagboekje bij te houden. De link voor het dagboekje vindt u hieronder:

https://www.thuisarts.nl/file/1150/download

Wat is het?

De spreekuren van de astma en COPD zorg worden verzorgd door onze praktijkondersteuners. Het is van groot belang dat patiënten met astma en COPD goed ingesteld zijn. Wanneer dit niet zo is, kan het met name bij patiënten met astma leiden tot blijvende longschade. Bij beide groepen kan het leiden tot veel klachten in het dagelijks leven. Wij adviseren daarom onze patiënten om eenmaal per jaar te komen voor een uitgebreide controle. Deze controle bestaat uit het bespreken van de klachten, medicatiegebruik en een longfunctieonderzoek. Patiënten die onderhoudsmedicatie gebruiken worden hiervoor jaarlijks opgeroepen in hun geboortemaand.

 

Bij heftige klachten van COPD buiten onze openingstijden:

https://www.thuisarts.nl/copd/ik-heb-opeens-heftige-klachten-bij-copd-longaanval

Bij heftige klachten van Astma buiten onze openingstijden:

https://www.thuisarts.nl/astma-bij-volwassenen/ik-heb-opeens-heftige-klachten-van-mijn-astma-longaanval

Translate »

Login in het portaal van uw Huisarts

Om online een afspraak te maken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Momenteel is het nog niet mogelijk om bij de huisarts een afspraak in te plannen. U kunt wel de door ons gemaakte afspraak bij de praktijkondersteuner, zelf verzetten.

Heb ik wel een afspraak nodig?

Gebruik de keuzehulp:

Liever telefonisch? Bel voor een afspraak

Registreer uzelf bij onze praktijk

1
2
3
4
Last Page
Kunt u ook aangeven waarvoor?
Toestemming LSP Voor informatie zie:
https://www.volgjezorg.nl/toestemming *

Wij nemen nieuwe patiënten aan

Schrijf u in via het formulier

Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul het formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail. 

Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken. 

Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.

Bel voor een afspraak

Login in het portaal van uw Huisarts

Om de uitslag van uw recente (lab-) onderzoek te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Uitslagen onderzoek

Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:

– Laboratoriumuitslagen 
– Lichamelijk onderzoek 
– Toegangslogboek 
– Verslaglegging 
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten 
– Actueel medicatieoverzicht

Login in het portaal van uw Huisarts

Om een e-consult (bij niet spoedeisende klachten) versturen aan uw huisarts dient u in te loggen in het patiëntenportaal.  Klik op de knop hieronder om in te loggen.

 

E-Consult

Bij geen spoedeisende klachten kunt ons een e-consult sturen.  Onze praktijk beantwoord uw vraag dan binnen 48 uur. Bij twijfel belt u altijd.

Login in het portaal van uw Huisarts

Om uw actuele medicatie te bekijken en te herhalen dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier (binnenkort) DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

Herhaalmedicatie

U kunt via deze website uw eigen chronische actieve medicatie herhalen.

Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service om dit te herhalen. Vraag er naar bij uw eigen apotheker.

Login in het portaal van uw Huisarts

Om uw dossier te bekijken dient u in te loggen in het patiëntenportaal. U hebt hier DigiD voor nodig. Klik op de knop hieronder om in te loggen.

 

Dossier inzage

Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.

Gegevensuitwisseling

Hoe werkt het Landelijk Schakelpunt?

De (huis)arts en de apotheek kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.

Herhaalrecept Bestellen

1
Uw gegevens
2
Gegevens Apotheek
3
Medicijnen
4
Last Page
Voorletters
Achternaam
Geboortedatum
Email *
Telefoonnummer
Apotheek
Laten Bezorgen?
Medicijnen
Opmerkingen
Call Now Button Ga naar de inhoud